99 de motive

Cred cu tarie ca suntem cu toti buni, doar ca doar trecem printr-un moment prost si avem nevoie de un factor declansator.

Nu mi-a placut istoria la scoala… Dumnezeu si profii de istorie din liceu imi sunt martori (bine, nu mi-au placut multe materii, dar la cat de simpatic eram, ma lipeam de note de trecere 🙂 ). Tot timpul am crezut ca istoria unei tari tinde sa fie subiectiva, sa scoata in evidenta momentele bune, victoriile repurtate in bataliile sangeroase, triumful natiunii respective, omitand sau lasand intr-un colt aspectele mai putin pozitive din trecutul unei natiuni…

Cred ca e prima data cand scriu despre asta, cu toate ca am spus-o de sute de ori. Nu iubesc tara asta si oamenii din ea pentru victoriile din razboaie, din contra, iubesc tot ce inseamna Romania tocmai pentru cat de mult am rezistat cu totii in fata batailor, opresiunii, batjocurei si in general, pul..or primite de la altii. E mare lucru sa “o iei darz”, vorba lu’ Costelus (baiatu’ cu stand-up-ul) si sa reusesti sa-ti pastrezi valorile, credinta si taria de caracter…

Viata asta fu..ta, graba asta cotidiana, ne-au facut sa uitam cine suntem cu adevarat… Suntem oameni extraordinari, cu poate cele mai calde suflete de pe planeta… Ultimii ani si-au pus atat de mult amprenta pe noi incat nu mai avem putere, nu mai avem forta aia interioara. Am uitat sa iubim, am uitat sa ne ajutam intre noi, am uitat cum e sa facem zid in calea tuturor lucrurlior care nu ne plac…

N-am urat si n-am sa urasc tara asta. N-am injurat-o, cel putin nu serios 🙂 . Si am ales sa nu plec de-aici atunci cand poate era cel mai bun moment pentru plecat (nu ca plecatul ar fi ceva rau, doar ca dupa cateva incercari, n-am putut sa permanentizez “du-te, vino”-ul).

Cred cu tarie ca suntem cu toti buni, doar ca doar trecem printr-un moment prost si avem nevoie de un factor declansator, un moment care sa ne reuneasca, care sa ne apropie asa cum poate ne-am apropiat acum 99 de ani.

Poate suna a populism ieftin sau patriotism de-o zi, dar haideti macar azi, sa ne gandim cu totii la cel putin o amintire frumosa de aici si la un motiv pentru care iubim tara asta (pentru c-o iubim, chiar daca unii dintre noi, stabiliti pe-afara si nu numai, mancam cacat pe internet). Macar un motiv, cu toata ca stiu ca sigur fiecare din noi poate gasi cel putin 99 🙂 .

Pentru ca daca romanii sunt buni la ceva, cu siguranta sunt buni la creat povesti si amintiri de nepretuit. Iar pentru fiecare dintre noi, indiferent de varsta, religie sau resedinta, Romania inseamna si nu are cum sa nu insemne si in continuare, “acasa”.

La multi ani Romania!

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *