77

Mai stii cand am plecat intr-o Duminica la plimbare si m-ai dus pe la toate muzeele din oras, apoi la un film cu Alain Delon la “Republica”? Aveam 5 ani si imi amintesc doar ancora din fata Muzeului Marinei si-mi mai amintesc si o scena din film, intunecata, cu Alain Delon mergand printr-o apa, mica, cam pan’ la brau. Si-mi mai amintesc ca mama si Doina si Irina erau disperate ca nu dadeau de noi. Si-am ajuns seara tarziu acasa si te-a certat mama 🙂 .

Mai stii drumurile alea lungi, pe jos, pana la plaja Modern, atat de matinale ca nici troleibuzele nu incepeau programul? Ca eu le mai stiu. Si mai stiu ca trebuia sa plecam atat de devreme pentru ca eram bolnavior si aveam nevoie de aerosol. Si apoi ramaneam la plaja pana la 10:00. Si mai stiu si beraria de langa posta veche, unde ne opream in drumul spre casa sa bem o bere si-un suc. Si mai stiu cum puneai sare pe margine halbei de bere inainte s-o bei. Asa-ti placea tie 🙂 .

Mai stii toate drumurile la cardiolog? Mai stii cand mergeam sa cumparam brad din Piata Grivitei? Mai stii cand mergeam la pescuit pe “ghiolu’ mare” si prindeam doar carasei si rosioare? Mai stii prastiile si tubermanele si toate jucariile pe care mi le faceai? Eu le mai stiu pe toate, si parca s-au intamplat toate ieri.

De la tine am invatat ce inseamna sa intemeiezi si sa mentii o familie. Te vad langa mama de 32 de ani. Iar ea te stie al ei de mai bine de 50. De la tine am invatat ce inseamna sa fii barbat. De la tine am invatat ca nu e “rusine” sa plangi cateodata.

De la tine am invatat ce inseamna cuvantul. Mi-ai promis, cu toate ca nu erai de acord cu faptul ca fumez, ca atunci cand am sa am banii mei nu o sa ma mai certi. Si te-ai tinut de cuvant, cu toate ca simt si acum, dupa atatia ani, ca inca te “roade” sa ma mustruluiesti…

De la tine am invatat sa am grija de casa mea. Tot ce am invatat sa fac am invatat pentru ca am vazut la tine. Acum am si eu gramada mea de scule, mai mare ca a ta… si stiu sa le folosesc pe toate 😀 .

De la tine am invatat ca si barbatii gatesc. Si sunt atat de fericit cand gatesc cate ceva si iti place. Te-am vazut calcand si spaland rufe. Nu-mi plac nici una, nici alta, dar de nevoie le fac. Apropo, mai stii cand calcam batiste cu fierul de calcat ala mic, de voiaj ? 🙂 .

Iar azi te-am vazut fericit si multumit pentru ca ne-ai vazut pe toti. Pe Doina si Irina, pe copii, pe Geo si pe mine. Te-am vazut azi mai bine si mai in forma ca acum doua saptamani… Hai cu inca 77, moșule!

La mulți ani, tată!

Share This:

Nu fii hater 🙂
Sending
User Review
5 (1 vote)

2 thoughts on “77”

  1. Cateodata, Dumnezeu sau Universul, sau ambele variante, au cate un plan cu fiecare dintre noi. Poate si noi avem o mica influenta asupra parcursului nostru in aceasta viata dar cert e ca inca nu putem controla momentul in care schimbam dimensiunea, trecem in nefiinta sau orice alta varianta similara. Condoleante! si Dumnezeu sa-l ierte pe tatal si modelul tau in aceasta viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *