Crescut de un tanc

Anul trecut, prin Decembrie, scriam despre tata. Despre tata, care a fost si inca este fun-ul familiei, care m-a facut handy man-ul de azi si cate si mai cate. Si mi-am promis ca am sa scriu si despre mama. Dar timpul a trecut, lunile s-au dus ca zilele si uite ca deja e Septembrie 2019 si azi, in sfarsit, scriu despre mama.

Scriu rar. In principal, pentru ca scriu prost. Si nici timp n-am prea mult (regret treaba asta, dar nu prea am ce face). Dar in principal, scriu rar pentru ca scriu prost. Si sunt si frustrat, dar asta e alta poveste.

Mama… pai mama e prietena mea. Si nu pentru ca e mama, ci pentru ca a fost o tanti de treaba dintotdeauna, mai putin cand era a dracu’ si ne lua la ture pe toti din cartier…

Mama e un tanc. TANC! Nu mi-a placut istoria si nu stiu cine a facut sau face cele mai bune tancuri, dar sigur maica-mea e ala. Cel mai tanc smecher… E genul de pitica nebuna care face pe dracu-n patru si rezolva problema. E genul ala de om care “te rezolva”, orice-ar fi.

Dintotdeauna a avut o grija. Sa invatam. A inceput cu surorile mele mai mari si a terminat cu mine. Puteam sa facem un milion de cacaturi (bine, in jumatate din cazuri ne luam “omor”), dar sa invatam. Atat a vrut de la mine. Si nu prea am dezamagit-o, cu toate ca sigur astepta mai mult.

Taica-miu cred ca e mort fara ea. La propriu. Nu pot sa inteleg nici acum cum o poate iubi atat de mult, la ce gura are 🙂 . Pe de alta parte, sa fi trecut mai bine de 50 ani din ’66. Da’ si ea il iubeste. Mult.

Azi a implinit 71 de ani. Nu stiu daca-s multi sau putini, dar cu siguranta si-au pus amprenta. Si incepe sa imbatraneasca. Dupa trei copii, peste 35 ani de munca fizica, dupa 30 de ani de boala, dupa toate cate-au fost, isi permite doar 10 minute in care se plange ca o dor toate, aproape la fiecare vizita a mea. Dar se remonteaza si imi arunca clasicul “lasati-ne pe noi, voi cum sunteti? Mai puteti?”. Si chiar daca uneori simt ca nu mai pot, n-am sa-i spun niciodata, ca ea e tanc, iar eu sunt tanculetul ei.

La multi ani, mama!

Share This:

Sending
User Review
5 (2 votes)

1 thought on “Crescut de un tanc”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *